Punteren in Giethoorn

Punteren is een eeuwenoude traditie uit Giethoorn. Wij steken deze traditie in een eigentijds jasje waarbij u eerst de vaargeulen van Giethoorn verkent en na afloop gezellig ontspant in ons paviljoen of op ons terras.

Typisch Giethoorns

Bij het punteren neemt u plaats in een authentieke houten boot, de punter. Met een lange houten stok - de punterboom - duwt u de boot vooruit, over het water heen. Giethoorn staat bekend om zijn vele waterwegen, waarvan de meeste ongeveer een meter diep. Dit maakt Giethoorn bij uitstek geschikt voor een sportieve tocht door de grachten van een authentiek Overijssels waterdorp.

Punterbootverhuur bij Smit's Paviljoen

Ons gastvrije paviljoen is het start- en eindpunt van uw teamuitje, familiedag of vriendenactiviteit. Vooraf wordt u gastvrij ontvangen en heeft u de mogelijkheid om eerst samen te beginnen met een kop koffie of thee. Na een korte introductie kunt u beginnen met uw ontdekkingsreis van de Giethoornse wateren. En achteraf heeft u natuurlijk volop de gelegenheid om na te praten, onder genot van een hapje en een drankje.

Goed om te weten:

  • Bij elke boeking krijgt u een gratis plattegrond van de omgeving.
  • Onze punterboten zijn uitgerust met zijl, zodat u vanaf het meer gemakkelijk de grachten bereikt.

 

Prijzen punterboten

Tijd Prijs
1 uur (met of zonder zeil)  € 13,50
Hele dag (met of zonder zeil) € 35,00

met de punter in giethoorn

 

Reserveer uw punter

 

 

Groepsactiviteiten met de punter

Wie een punterboot huurt, kan op zijn of haar gemak de wateren van Giethoorn verkennen. Bent u op zoek naar iets met meer uitdaging, of een activiteit die uw gasten niet snel zullen vergeten? Dan hebben we de volgende arrangementen voor u in petto.

Midgetgolf met de boot - € 10,00 p.p.

Met een punter en een routekaart (of onze puzzeltocht) vaart u naar de golfbaan. Hier speelt u een wedstrijdronde van 18 holes met verschillende hindernissen die u in zo min mogelijk slagen aflegt. (3 uur en kost € 10,00 per persoon).

Met de boot naar handboogschieten of kruisboogschieten - € 11 p.p.

Met de punterboot en een routekaart (of onze puzzeltocht) vaart u naar de schietbaan. “Archery” is een eeuwenoude sport waarbij pijlen worden weggeschoten naar een doel met behulp van een boog. (3 uur, vanaf 10 personen).

Punterpuzzeltocht door Giethoorn en de prachtige omgeving - € 5,00 p.p.

Aan de hand van de vragen wordt de route duidelijk. Er zijn kennisvragen, puzzels, observatievragen en instinkers. Na afloop is er een prijsuitreiking waarbij het team met de meeste goede antwoorden wint! (1,5 uur, vanaf 10 personen).

 

Meer weten over onze arrangementen?

Voor meer informatie over groepsprijzen en arrangementen mag u natuurlijk altijd contact met ons opnemen, via onderstaand formulier.